Alla inlägg den 5 januari 2011

Av Jeanette Johnsson - 5 januari 2011 09:28

Hej och Gott nytt år till er alla.

Hoppas att ni hade ett bra nyårsfirande var i världen ni än var. För mig var det en annorlunda nyår, det här var första nyårsafton sedan 1998 som jag inte firade i Värnamotrakten med vännerna där. Så det är klart att det kändes lite konstigt. Men nackdelen med att bo så här långt norrut är att man inte kan åka söderut lika ofta och nu var jag hemma över jul.


  

Men det blev en väldigt bra nyår i alla fall. Rofylld. Jag tillbringade nyårshelgen i den lilla byn Joesjö, mellan Tärnaby och Hemavan, i Västerbottensfjällen. Och än en gång konstaterar jag att det nog inte finns några vackrare ställen i världen än den svenska fjällvärlden.


  

Det var i den här lilla söta stugan som jag höll till i nyår. Runt omkring byn så reste sig fjällen. Väldigt nära finns till exempel ett av samernas heliga berg; Atoklimpen.


  

Så här såg det ut från köksfönstret.


  

På nyårsdagen tog vi en lätt rundtur på nästan 30 mil i fjällvärlden. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så långt. Men så blev det och oj, vad vackert det var. Vi åkte Joesjö - Hattfjelldal (Norge) - Kittelfjäll - Dikanäs - Tärnaby och tillbaks.


  

När vi hade stått still en stund (efter att jag hade fått ett privat studiebesök på en fiskodling, som var intressant), så hade det bildats iskristaller på bilrutan och det gav lite vackra effekter.


  

Norrmännen är för roliga. Här på torget i Hattfjelldal hade de pyntat julgranen med kulor och julklappar under. Men håll med om att det är vackert ?! Kyrkan såg dessutom ut precis som en prydnadskyrka som man brukar ha ljus i hemma, tycker jag.


  

Så här vackert är det i fjällen just nu.


  

Jag kan inte se mig mätt på det.


  

Fotot togs i farten och det syns ju. Men jag tror att ni kan förstå vilket storslaget landskap det var här.


Ha ett riktigt bra 2011 allihop!

Dagens Umeåväder: Snöar och minus 13 grader.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards