Alla inlägg den 12 april 2010

Av Jeanette Johnsson - 12 april 2010 13:44

I helgen har jag gjort något fantastiskt. Jag har varit på retreat. 48 timmar utan att prata, utan telefon, dator, tv, radio och dagstidningar. Det var så skönt. Vi var en grupp på 17 personer och det blev en stark gemenskap trots att vi i princip bara presenterade oss för varandra och sedan gick in i tystnaden. Vi har ägnat oss åt att meditera och måla Iotakors. Det sistnämnda, Iotakors, är ett meditationskors. Vi deltagare fick korsen på papper och skulle sedan bara fylla i olika färger. Alla färger betyder olika saker t.ex är rött - kärlekens färg och gult -är värdets / självkänslans färg. När vi fyllde i färgerna skulle vi "vara i färgen" och se vårt eget liv utifrån färgen. Det låter flummigt men det var jättenyttigt och jag kom till flera insikter kring mig själv och mitt liv.

  


Meditationen var inne i ett litet träkapell som påminde om en kåta i formen. Det var jättecharmigt. Jag tycker alltid att små kapell och kyrkor känns mer äkta än stora vräkiga domkyrkor.

  


Vi bodde på Munvikens lägergård som ligger mellan Umeå och Skellefteå. Jag fick ett hörnrum, vilket innebar att jag hade utsikt över havet. Bättre kan det knappast bli. 

     


Även i matsalen (med jättegod mat) hade vi en magnifik utsikt över havet. Där, i tystnaden, när man såg ut över havet så rann stressen bort. Det var som att befinna sig i en helt annan värld.

  


Mitt på dagen, både lördag och söndag, hade vi några timmar för oss själva. Vi kunde läsa en bok eller ta en promenad eller göra vad vi ville helt enkelt. Jag tog promenader och kollade in omgivningarna. Tyvärr gick det inte att gå vid stranden. Det var på tok för mycket snö för det. Under lördagen var hela världen vit; snö, is och vit himmel. Det var något lugnande över det.

  


På min lördagspromenad gick jag förbi den här stugan som förmodligen har varit kvarn en gång i tiden. Den låg mitt emellan två åar och någa hundra meter bort låg havet. Tala om härligt läge.  


  


Men på söndagen var det sol, klarblå himmel och riktigt varmt. Det var förstås jättehärligt. Då såg man på allvar hur vackert det var i Munkviken.


  


Till alla som har funderat på att åka på retreat och lämna vardagen för en stund; gör det. Energin återvänder och du hinner tänka klat tankarna som kommer utan att något stör. Ja, det var helt underbart.

  

Ha det bra allihop.


Dagens Umeåväder: Sol och + 14 grader  

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards