Alla inlägg den 10 juli 2010

Av Jeanette Johnsson - 10 juli 2010 17:09

  

Hej,

Nu är jag tillbaks i Umeå efter två veckors semester nere i södra Sverige. Det var härliga och intensiva veckor, med underbart solsken, som avslutades med älskade mormors 80-års kalas på sommarens hittills varmaste dag. Bilden ovan är tagen på en promenad runt sjön hemma i Dalstorp där jag växte upp. Det är Hjälmån och hängbron, en vacker plats. Min systers pojkvän som inte varit där tidigare konstaterade att det påminde om älvarna i Norrland. Jag måste medge att han har rätt. Kanske är det därför jag trivs så bra i Norrland, för att naturen påminner om den jag är van vid.


Det är alltid lite jobbigt att kasta sig in i vardagen igen. Behöva gå upp tidigt på morgnarna och aldrig riktigt vakna till liv under dagen. Men jag gillar verkligen mitt jobb och Västerbotten-Kuriren är en väldigt trevlig arbetsplats, så det gör att känslan på morgonen är lite lättare. Större delen av den här veckan har jag ägnat åt Almedalsveckan både på jobbet och fritiden. Jag har nästan blivit lite besatt. Från att, under semestern, inte har kollat en enda nyhetssändning och knappt satt på internet så läser jag nu varenda tidning jag kommer över, lyssnar på nästan alla nyhetssändningar och läser alla bloggar som kan ge något av nyhetsvärde.


När det gäller Almedalsveckan har jag verkligen gottat ner mig och läst allt. Det är inte det politiska budskapet som jag tycker är så himla intressant (även om det också är viktigt inför valet). Nej, det roligaste är intrigerna, spelet bakom kulisserna och skvallret. Jag förstår inte dom som säger att politik är tråkigt. Det har varit en Almedalsvecka med en gråtande minister som hoppar av några månader innan valet, en kvinnlig partiledare som eldar pengar och ett krig mellan centern och socialdemokraterna om att det andra partiet slänger ut lögner om dem. När politiken är sådan här, då behövs inga dokusåpor. Det här är mycket mer spännande än ungdomar som super sig fulla, har sex med varandra och bråkar i tvrutan.


Centern har inte haft det lätt. Det har spekulerats kring att Maud Olofsson (som bor i Västerbotten) ska avgå, hon dementerar detta och skyller ryktet på de rödgröna. När det väl blir deras dag i Almedalen så överskuggas allt av att Littorin hoppar av. Samtidigt meddelar skådespelerskan och riksdagskvinnan Solveig Ternström att hon hoppar av och går över till de rödgröna. Inte nog med det så säljer Centerpartiet alkohol till minderåriga och polisanmäls. Ja, Centerpartiet är nog bara lättade att denna veckan är över. Det var ingen bra start inför valrörelsen.


Trots att jobbet är i full gång så har jag en sommarkänsla. Det är varmt väder, vi kan ofta sitta ute på terrassen på lunchen. Det är en ovan känsla att vara en av vikarierna. Det brukar vara jag som lär upp sommarvikarierna. Men det är ganska trevligt att vara sommarvikarie och inte behöva ha allt ansvar. Ikväll är vi några sommarvikarier (och kanske lite annat folk) som ska på sommarpub och njuta av Umeås sommarliv.


Sommaren är härlig även om man jobbar. Ingen tvekan om det.

Njut av sommaren kära vänner, för som Tomas Ledin sjunger så är den kort.

Kram

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards