Alla inlägg den 24 juli 2010

Av Jeanette Johnsson - 24 juli 2010 21:12

Fyra dagars ledigt. Det har jag just nu. Jag har verkligen utnyttjat dagarna till max och har haft semester (nåja, jag har jobbat lite också eftersom det är så roligt). Varje dag har jag fyllt av saker som jag inte har gjort tidigare.

I torsdags morse hämtade jag en värnamokompis på flyget. Han åkte vidare till Haparanda idag och gjorde ett stopp här i Umeå på vägen.


  

Vi började med en båttur (med båten på bilden) med räkfrossa på älven. Mannen som var ansvarig för båtfärden hälsade oss välkommen på bredaste göteborska. När vi åt spelades bland annat "Dans på Brännö brygga". Det var ju onödigt att åka ända från Småland för att höra göteborska, åka båt och äta räkor samtidigt som det spelades visor om Göteborgs skärgård - det är ju sådant som hör väskusten till. Men trevligt var det.

  

Efter det gick vi faktiskt på eftermiddagsbio. Jag hade inte ens någon aning om att det går bio vid tretiden på eftermiddagen. Det var det nog inte många andra som hade heller, för vi var väldigt få i biosalongen. Men det var en bra aktivitet eftersom det var igenmulet. Det är nog den enda dagen på hela sommaren som det har varit grått en hel dag. Vi såg Prince of Persia. Den rekommenderas inte. De som gjorde filmen hade struntat i handlingen helt (som kunde blivit bra om de utvecklat den) och istället satsat på att göra 70 % av filmen till stuntfilmsscener där folk hoppade från tak till tak eller slogs. Nej, inte helt min grej, även om det fanns en vacker underton i filmens budskap.  


På kvällen var det Sommaren i city. Anna Hamilton och Deportees uppträdde. Vi såg lite av Anna Hamiltons uppträdande (bilden visar något förband), men sedan gick vi hemåt, trötta men nöjda.   

    


Gårdagen, fredag, var lika fullproppad. Vi hyrde cyklar (jag har inte köpt någon cykel här uppe ännu, men nu ska jag ta tag i det) och cyklade längs umeälven.

  


Jag har gått längs en bit av sträckan och visste att det var en fin väg. Men med cyklar kan man ta sig så mycket längre. Efter en bit öppnade sig ett oerhört vackert älvlandskap.

  

Det här är norrland när det är som bäst.

  

Vi tog oss över älven på Notvarpsbron som är en hängbro.

  


Sedan åt vi after work-buffé på en av restaurangbåtarna nere vid älven. Var härligt att sitta i solen och äta efter några mils cykeltur under dagen.

  


I dag reste min vän vidare och jag har två dagar ledigt till. Känns oerhört länge. Men jag höll på att få lite abstinensbesvär, efter tio dagars jobb i rad, så jag jobbade lite idag. Nej, det handlade inte om abstinensbesvär. Men det var ett roligt jobb som jag gärna ville göra själv. Så det var helt frivilligt. Det var ett reportage om en förening, jag och fotografen var med när de åkte gummibåt på älven och grillade idag. Jag blev erbjuden att följa med i en av gummibåtarna. Först sade jag nej, jag hade planer på att fixa en del hemma.

  

Sedan när vi mötte upp dem halvvägs så frågade de igen om jag inte ville åka med. Och när jag hade sett hur de gled iväg längs älven några timmar tidigare så ångrade jag mig att jag inte hade följt med. Så jag tackade glatt ja till att följa med sista halvan.


  

När vi flöt runt där på Umeälven såg jag det här fenomenet på himlen. Någon som kan säga vad det är? Knallblå himmel förutom det här sträcket som verkade gå i svagt rosa nästan i verkligheten.


  

Det var en fantastiskt underbar upplevelse att åka gummiflotte på älven! Det finns inte ord för det. Det var så rofyllt. Men årorna och jag blev inte kompisar så jag hamnade vid kanten mest hela tiden. Så jag fick åka på släp efter en annan gummibåt sedan (det var inte bara jag som använde den metoden) och det var ju lyxliv. Jag sträckte ut mig i gummibåten, satte på solgalsögonen och njöt av att leva.


Vi åkte förbi en av Umeås nyare konstverk; den groteska handen som sticker upp genom älven.

  


 Det här är sommaren när den är som bäst.

  


Dagens Umeåväder: + 25 grader och sol

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards