Alla inlägg den 23 augusti 2010

Av Jeanette Johnsson - 23 augusti 2010 16:25

  

I helgen har jag varit på retreat. Det var här i Umeå så vi deltagare sov hemma. Det gjorde att det inte blev riktigt samma sak som på min förra retreat (som var min första). Men det var riktigt skönt ändå. Efter att ha jobbat hela sommaren och haft fullt upp, så det var riktigt bra att tanka på med ny energi och få tid att känna efter vad jag vill med denna hösten och vad jag skulle må bra av.

Vi färglade Iotakors (precis som förra gången). Det kan beskrivas som en aktiv meditation. Under tiden som man färglägger så går man in i just den färgens betydelse och känner efter var just jag står i livet när det gäller den färgen.


Dessa färger målas:

Rött - kärlekens och livets färg.

Gult - värdets / självkänslans färg.

Grönt - förändringarnas färg.

Blått - havet, himlens och djupens färg.

Vitt - ljusets färg.

Svart - gränsernas färg.


Efter att ha varit på två retreater nu så känner jag att jag är sugen på att åka på en längre retreat. Kanske en vecka. Är det någon som har bra tips på någon retreat. Det kan vara på något hälsohem, ett kloster, ett tempel eller någon helt annanstans. Det kan vara i Sverige eller utomlands. Kom jättegärna med tips!


Ha det bra allihop och tänk på att lyssna inåt ibland och gör det ni vill och tycker om.


Kram


Dagens Umeåväder: Regn och + 14 grader

Av Jeanette Johnsson - 23 augusti 2010 16:14

  

Förra veckan har min fina syster Jennie här och hälsade på. Vi passade bland annat på att ta en ordentlig cykeltur på runt fyra mil. Eftersom hon inte har varit här i Umå tidigare så var hon ju tvungen att se det vackra älvlandskapet.


  

Vi tog med oss fika och satt precis vid forsen och åt våra äggmackor i solen. Det var en jättehärlig dag.


Vi hittade också stans bästa fik; Café Göteborg. Jag har hört en hel del bra om det men aldrig varit där tidigare. Det var enormt mycket mat. Båda våra lunchportioner hade räckt till minst två personer, om inte till tre. Det var också oerhört gott, mycket sallad och frukt till. Efter den enorma lunchen behövde man smälta maten lite. Då förflyttade vi oss bara från bordet till caféets hängmattor och sittsäckar. Så här skönt hade Jennie det efter maten.

  


Det fanns även solstolar för de som ville njuta av den sista sommarsolen. Det var ett ställe som jag absolut ska till igen!


  

Vi såg också till att komma ut i skogen och plocka lite blåbär. Sedan gjorde vi en magiskt god blåbärspaj. Det finns inte mycket som är godare än blåbär och det bästa av allt: just nu är Sverige fyllt av gratis blåbär.


Dagens Umeåväder: regn och + 14 grader.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards