Alla inlägg den 25 september 2010

Av Jeanette Johnsson - 25 september 2010 17:56

  

Jag läste en intressant forskning i tidningen Modern Psykologi. Det är en forskare vid University of Texas som har kommit fram till att hund- och kattmänniskor är väldigt olika. Jag, som är uppväxt med hundar, skulle ju vilja kalla mig en typisk hundmänniska. Men om man ska tro forskningen  så är jag nog en blandning av dessa två. Detta kom forskaren fram till efter att ha intervjuat 4 500 hund- och kattägare.


En hundmänniska är:

* Utåtriktad

* Social

* Disciplinerad

* Lojal


En kattmänniska är:

* Kreativ

* Filosofisk

* Självständig

* neurotisk


I artikeln står det också att kattmänniskor är mindre varma i sitt sätt mot andra än hundmänniskor. Det står också att hundmänniskorna ibland kan ha katt också. Men det är extremt sällan som kattmänniskorna har hund.  Det står också att även om hundmänniskorna har katt så kan de inte överväldigas av en katt. Och det där kan jag känna igen. Katter är söta och kan vara riktigt charmiga. Men en hund väcker så mycket värme och kärlek av att bara gå förbi mig med sin husse eller matte. En hund kan inte passera mig utan att ge upphov till massa värme, längtan och ömhet. Så jag är och förblir nog en hundmänniska. Vad är du?

Av Jeanette Johnsson - 25 september 2010 17:35

  

I veckan har jag sålt min bil. Eller pappa har sålt den rättare sagt eftersom jag var långt från bilen. Det känns lite vemodigt. Jag och "söt och go´bilen" (som en man som ofta kom med tips till Vaggeryds redaktionen kallade den) har varit med om mycket tillsammans på Smålands grusvägar; blivit jagade av pansarvagnar på övning, sett de idylliska röda stugorna med böljande gröna ängar och dessutom timmar och åter timmar ihop på E4;an mellan Skillingaryd och Värnamo. Ja, det känns lite konstigt att den tiden är över. Men det var ju ett år sedan den tiden fanns och sedan dess har bilen mest stått nere i södra Sverige eftersom jag inte har någon användning för den här i Umeå. Livet utan bil blir både billigare och miljövänligare och dessutom enklare. För livet känns inte enkelt när man ska ta sig igenom flera centimeter is på morgonen i en kyla som inte är av denna värld. Nej, då är det bättre att redan från början vara inställd på att det blir en kall men uppfriskande promenad så kan man ta på sig rejält med kläder.


  

I samma veva som bilen såldes fick jag en ny vän. En cykel lika blå som bilen. I ett års tid har jag gått vart jag än ska. Bussen har bara blivit en nödlösning vid riktigt rejält dåligt väder eller om jag skulle åka långt. Men nu när jag vet att jag blir kvar i Umeå så bestämde jag mig för att skaffa en cykel. Och det löste sig snabbare och smidigare än jag trodde. En bekant hade två cyklar och sade att jag gärna får låna den ena på obestämd tid. Tänk att det finns så snälla människor! Så nu gäller det att se upp när jag och den blåa faran far runt på gatorna här i Umeå. För nu går det att ta sig betydligt längre betydligt fortare. Härligt.


Dagens umeåväder: Opålitligt. Började med ihärdigt regn och + 12 grader (som tidigare i veckan). Men nu sol och + 15 grader.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards