Alla inlägg den 6 mars 2011

Av Jeanette Johnsson - 6 mars 2011 10:55

  

I fredags var jag, Jennie och pappa och åkte hundspann. Vi utgick från Slussfors, mellan Tärnaby och Storuman. Det är en upplevelsesom jag absolut kan rekommendera. Så om någon vill göra samma sak så skickar jag med länken till företaget.


www.petterkarlsson.com


Petter Karlsson, som driver företaget ihop med sin fru Angela, tävlar själv. Bland annat deltog han på VM i år. Det är alltid skönt att veta att det är seriösa människor.



     

Vi hade en heldag. Turen började vid tiotiden på förmiddagen och då fick vi hjälpa till med att sela på hundarna. Vi gäster hade sex hundar i våra spann. Vi var två personer per spann, så båda fick testa att både köra och åka med. Det var inte helt lätt att köra. Gällde att bromsa mycket så att det inte gick för fort. Här är det våra vänner danskarna, som också var med på turen, som kommer körande.  Det är en skön frihetskänsla att se fjällen torna upp sig och bara glida fram över snön.


  

Lunchen bestod av lax och potatis som lagades till ute i det fria över öppen eld. 


  

Samtidigt fick hundarna en välbehövlig paus.


Man är skönt trött efter en hel dag ute i den friska fjällluften. Det var inga problem att somna på kvällen sedan.


Dagens Umeåväder: Sol och - 1,5 grader.  

Av Jeanette Johnsson - 6 mars 2011 10:12

     

Hej,

I veckan har jag haft pappa och min syster på besök. Vi har varit uppe i Tärnaby i några dagar. Kom dit på onsdagskvällen och redan när vi fick nycklarna till vandrarhemmet började vinden att ta i rejält. På natten utvecklades det till full storm.


  

När vi gick till frukosten, på Tärnaby fjällhotell, i andra delen av byn så var det bitvis riktigt hård vind. Men det var värt att ta sig dit och få en underbar hotellfrukost.


  

Efter frukosten var det lugnt en stund och vi gick ut på sjön och kollade in igloobyn. Jennie kröp in och kollade hur det såg ut inne i en igloo.


  

Från sjön fick man en fin vy över Ingemarbacken, Anjabacken och fjällhotellet.


  

Men väldigt snart såg det ut så här över sjön igen och både igloobyn och fjällen var försvunna i dimman och blåsten.


  

Men vid lunchen var det fint igen. Ja, ni förstår. Det var helt enkelt väldigt varierande. Stolsliften var stängd men några av de andra liftarna var öppna för de tappra skidåkarna. Själva gick vi runt och kollade i butikerna istället, åkte spark och tog det allmänt lugnt. Vi njöt av ledigheten. Och jag njöt förstås av att vara i fjällen; detta paradis på jorden. Fast det är ju ännu roligare att vara uppe i fjällen och inte i samhällena.


  

Jennie passar på att fota konstverket som isen har skapat längs med bergskanten på en av våra promenader.


Dagens Umeåväder: Sol och - 1,5 grader

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards