Alla inlägg under juli 2012

Av Jeanette Johnsson - 8 juli 2012 10:23

Fredag 25 maj

Idag kom jag till Vadstena, tåg från Uppsala och sedan byte till buss i Linköping. Det är en fantastiskt vacker liten stad.


 

Jag skulle rent av säga att jag tycker att det är en av de vackraste orter i Sverige. Läget är ju fantastiskt precis vid Vättern och det har de verkligen utnyttjat här. Dessutom är det gamla bevarat och man ser inga nya moderna fula höghus. Klostret och slottet gör förstås sitt till för känslan av att detär en gammal och genuin stad.


Lördag 26 maj + söndag 27 maj

Under helgen deltog jag i en pilgrimsritt. Istället för att vandra så red vi. Jättemysigt.


 

Eftersom jag var en av de mindre i gruppen så fick jag en liten C-ponny. Oj, vad länge sedan det var som man red en sådan liten ponny. Men Edison, en new forest, var väldigt trevlig. Så vi hade två härliga dagar tillsammans.


 

Överallt där vi red så var det rapsfält som sken i kapp med solen.


 

Det var oerhört varma dagar, runt 30 grader och det var oundvikligt att inte bränna sig lite grand eftersom vi red mitt i solen nästan hela dagarna.


 

Här har vi en fikapaus. "Min" häst är närmast kameran.


 

Vi rider förbi den stora gården som var Prins Eugens (konstnärsprinsen) sommarställe när han var i livet. Nu bodde det någon ambassadör där tror jag.


 

Vi sov över på ett ställe i Rogslösa och grillade på kvällen. Här fanns en gammal kyrka bredvid: Rogslösa kyrka.


 

Kyrkdörren här var tydligen väldigt gammal och unik, jag minns inte hur gammal. Smidesfigurerna är en del av den bibliska berättelsen och ringarna som hängde lösa skulle man gripa tag i när man jagades av djävulen. Fick man tag i ringarna till kyrkans port så kunde inte djävulen ta en.


 

Lunchpaus sista dagen.


Ja, det var härliga dagar. Jag lär absolut återkomma till Vadstena och trakterna runt omkring. När vi återkom till Vadstena på söndagkvällen så deltog jag på nunnornas aftonbön i deras egen kyrka. Det är öppet för allmänheten också. Lite kul att ha varit där.

Av Jeanette Johnsson - 5 juli 2012 14:40

Tisdag 22 maj

Efter att ha suttit större delen av dagen på Umeå flygplats, eftersom det var fel på vårt flygplan, så kom äntligen ett plan som kunde ta mig och medpassagerarna till Arlanda.


 

Sedan hade jag några härliga dagar med min fina kusin. Här var det inte bara vår. I Uppsala var det full sommar, det blommade över allt, var strålande sol och jättevarmt. Jag som kom från norrland hade en tjock långärmad stickad tröja och jeans. Lite fel klädval. Men, vad härligt det var att komma till sommaren.


 

Det var mitt första besök i Uppsala så vi var tvungna att se "allt" förstås. Här är jag och Amanda vid slottet.


 

Vi var inne i domkyrkan också, som var väldigt mäktig.


 

En dag gjorde vi en utflykt till Mälaren.


 

Vi gick längs Mälaren i ett vackert naturreservat. Det var härliga små slingriga stigar som vi följde. Ibland kom vi förbi riktigt idylliska hus långt ute på landet. Det var många gånger som tanken flög förbi mig: "tänk att få bo så här vackert med alla blommor och långt ute på landet". Men så kom jag på att jag bor faktiskt inte så dumt heller, med fjällen precis utanför fönstren.


Ja, det blev några fina dagar i Uppsala innan färden fortsatte söderut.


Dagens Tärnabyväder (5 juli): Växlande sol och molnighet, + 19 grader.

Av Jeanette Johnsson - 3 juli 2012 19:11

Hej,

Nu var det väldigt länge sedan som jag bloggade och det har hänt en hel del. Jag har varit nere i södra Sverige på semester och hunnit med en hel del där. Och efter det har sommaren kommit (och försvunnit) från norrland. Jag har hunnit jobba (inskolning) två veckor på hemtjänsten och fått träffa många fina äldre personer som har så mycket intressant att berätta. Och nu i måndags så började jag årets sommarvik på Västerbottens-Kuriren. Så nu blir det till att åka runt i Västerbottens inland igen och njuta av det vackra landskapet och allt trevligt folk.


 

Men det var semestern som jag tänkte berätta om nu. När jag lämnade Tärnaby, den 21 maj, så hade snösmältningen precis startat och tussilagona lyste gula i dikena. Men det räckte att jag kom till Lycksele så såg jag små gröna löv på björkarna. I Umeå hade det förstås kommit ännu längre. Där blommade vitsipporna bland annat.


 

Jag sov en natt hos familjen Björnsdotter-Wretling- Billman och det var lika mysigt som vanligt att komma på besök. Jag fick också tillfälle att se den tama räven.


 

Här matar Marie räven. Jag gillar verkligen att kunna komma nära naturen och vilda djur.


Så fort jag hinner så kommer det fler bilder från resten av semestern som varade i över tre veckor. Men nu är det slut på semester och istället är det jobb som gäller resten av sommaren, vardagar och nästan alla helger. Men jag klagar inte, det är skönt att äntligen kunna jobba för fullt efter skadade knän och arbetslöshet.


Ha det bra.


Dagens Joesjöväder: + 10 grader och molnigt. Lite sol nu i kväll.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards