Alla inlägg under augusti 2009

Av Jeanette Johnsson - 9 augusti 2009 23:03

Nu har vi några dagar att bara njuta i Strömstad innan slutspurten inför flyttarna börjar för mig och Jennie. I dag var vi på Nordby köpcenter nära norska gränsen med våra kära kusiner. Sedan förra året har det växt något enormt. I dag lär det vara Sveriges tredje största köpcentrum och det är det säkert. A6 i Jönköping är inte speciellt stort i jämförelse. Så tiden gick ganska fort när vi traskade runt där.


Det bästa av allt var Panduro Hobby. Det är en butik där jag nog aldrig har handlat innan. Men de hade pärlor till att göra halsband. Jag hade tänkt att handla på mig ett lager i pärlbutiken i Värnamo innan jag flyttade. Men den hade semesterstängt så det blev inget med det. Så det var en glädje när jag såg en hel vägg med pärlor här. Det är ju inte som en hel butik men det räckte till. Jag köpte på mig en del pärlor så kan jag pyssla i Umeå i höst. De andra fick dra ut mig ur butiken till slut. Om jag får chansen och hinner med så åker jag nog dit en gång till ínnan vi åker härifrån. Vi lär nog åka till Nordby igen för att lada upp med lite sötsaker innan vi åker hem. Sveriges största godisbutik ligger nämligen där och det brukar vara väldigt bra priser.


I kväll har vi varit hos Maggan och Erland (moster och hennes man) och sett deras vackra bilder från Tanzania. Jag blir så sugen på att resa. Det är nackdelen med att studera. Man har inte råd att åka i väg någonstans. Men när jag kommer tillbaks till jobbet ska jag börja spara till en långresa. Jag har länge längtat efter att få åka till New Zealand. Det är nog drömresan. Men efter i kväll blev jag jättesugen på att åka till afrika också. Ja, det finns så många ställen jag skulle vilja åka till. En volontärresa hade också varit riktigt kul. Ja, tänk den som hade kunnat vara på resande fot mest hela tiden. Vad underbart det hade varit.

Av Jeanette Johnsson - 9 augusti 2009 22:33

Nu är den riktiga semestern här. Jag är borta från vardagen och alla måsten. Och framförallt; jag är inte på hemmaplan. Då vilar jag upp mig. Jag är på en av jordens bästa platser; Tånga utanför Strömstad.


Men vi börjar med igår, lördag. Jag och syrran började vår långa bilresa vid halv nio på morgonen. Min lilla polo tog oss igenom Västergötland, Värmland, Dalsland för att slutligen hamna i slutmålet Bohuslän. Det var en svettig resa vill jag lova. En av sommarens varmaste dagar utomhus och i en bil utan air condition kan ni själva tänka er hur varmt det var inne i bilen. Vissa stunder kändes det som att vi skulle flyta bort av svett. Men det var mysigt. Ja, inte bastubilen utan turen. Sverige är vackert. Det är lätt att konstatera.


Vi började hemifrån Dalstorp och tog oss via Falköping-Skövde-Mariestad till Karlstad och sedan några mil till för att komma till Forshaga. Vårt första mål för dagen var nämligen Forshaga Akademin. Min syster ska börja på hundgymnasiet där om en vecka. Igår hade de introduktionsdag och hon fick nyckeln till sin lägenhet. De ska bo tre tjejer, som inte känner varandra sedan innan, ihop i ett radhus. De har varsitt stort rum och delar på resten av utrymmena. Kändes jättemysigt och nära till skolan är det också. Skolan låg för övrigt nästan precis vid Klarälven. Det var jättevackert. I närheten fanns ett ställe som hette Aborrträsk. Jag kände mig nästan som i norrland med både älv och namn på samhällen som påminner om norra Sverige.


Efter mycket information och massor av papper som Jennie skulle skriva på så fortsatte vår tur. Nu skulle vi till Strömstad. Vissa sträckor genom Värmland var magiskt vackert. Det varslingriga vägar och mycket upp och ner. Ofta körde vi ganska högt upp och kunde se ner över skogarna och sjöarna. Jag hade gärna stannat på många ställen och beundrat utsikten men då hade vi aldrig kommit fram. Men några mil utanför Årjäng, på väg mot Dalsland, stannade vi och tog en glasspaus. Ja, i ärlighetens namn så stannade vi också för att få luft för att vi nästan inte kunde andas i den varma bilen. Men det var ett sagolikt ställe. Det var en camping som låg precis vid en sjö och bortanför såg man de skogsklädda höjderna. Åh, vad härligt det var att sitta där på stranden i solen och äta en Magnum. Jag tog en del bilder från campingkioskens terass som låg på en höjd. Men självklart slutade kortet till digitalkameran att fungera. Så de kan ni inte få se här. Som tur var så var det den lilla kameran och inte den "riktiga". Kortet har betett sig konstigt länge och idag har jag köpt ett nytt. Men ni ser en bild på campingen här som syrran tog.


De vackra vägarna fortsatte sedan. Vi körde bland annat över Dalslands kanal och det var ett ställe där som var oerhört fint också. Vid niotiden på kvällen var vi i Strömstad. Då hade moster precis ställt in en plåt med varma mackor i ugnen. Det smakade riktigt gott då vill jag lova.

Av Jeanette Johnsson - 7 augusti 2009 23:01

Nu när det har varit varmt och soligt i några dagar så har jag fått tillbaks sommarkänslan. Jag har gått runt i mammas trädgård och fotat blommor. Vackra liljor och sol gör mig glad. Något annat som gör mig glad är bohuslän.  


Tidigt i morgon bitti ger jag och syrran oss av på en roadtrip på si så där 60 mil över dagen. Första målet är Forshaga utanför Karlstad. Jennie, systera mi, ska börja på hundgymnasium där och ska i morgon få veta var hon ska bo och få lite annan information kring skolstarten. Så det ska bli kul att få se hur hon ska bo. Det är lite konstigt att lillsyrran som alltid varit så liten nu är stor och ska flytta hemifrån.


Efter Forshaga/Karlstad så fortsätter vi ner på andra sidan om Karlstad. Då kör vi mot Strömstad och våra kära kusiner. Vi ska ha en vecka (lite mindre) där och det ska bli underbart. Det blir ingen sommar om jag inte kommer till Strömstad. Semester för mig är sol, hav och de bohusländska klipporna. Dessutom är det alltid lika härligt att få umgås med alla släktingar på Tånga; där skiner alltid solen i hjärtat och nästan alltid på himlen också.

Av Jeanette Johnsson - 7 augusti 2009 22:50

I går var jag och syrran inne på sommartorsdag i Borås. Det var min tredje vecka på rad. Igår uppträdde Jill Johnsson. Jag gillar verkligen henne. Hon körde bland annat "Jolene". Det är en sådan låt som jag skruvar upp högt när den kommer på radion och jag är ute och kör på vägarna (det är mest då som jag lyssnar aktivt på radion). Men jag saknade att hon inte sjöng "kärleken är". Det var riktigt synd.


Eftersom affärerna var öppna till klockan 21 så gick vi lite i affärer och också. Det är farligt. Eftersom jag ska bli student måste jag verkligen hålla i pengarna men på semestern vill man ju unna sig lite. Men lite shopping blev det fast bara reagrejer denna gången. Så det blev en kompromiss.


I kväll har vi varit på bio; jag, syrran, mamma och mormor. Vi såg "sommaren med Göran", Var en jättecharmig film. Jag kan varmt rekommendera den. Man blev så glad av den. Och skrattade hjärtligt gjorde man också.

Så nu har semestern kommit i gång på riktigt; konsert, shopping och bio.

Av Jeanette Johnsson - 4 augusti 2009 22:41

I dag har jag kombinerat träning och nytta på samma gång. Jag har klippt gräset. Oj,oj, vilket träningspass. Jag var genomsvettig efteråt. Så det var verkligen nyttigt. Men det gällde att hålla tungan rätt i mun för just idag, när jag skulle klippa mammas grästmatta, hade tusentals smågrodor bestämt sig att flytta. Gräsmattan visade sig vara deras autobahn för att ta sig till det nya hemmet. Var man än kollade så hoppade de små söta bruna grodorna omkring. Det gällde att hålla tungan rätt i mun för jag ville inte vara orsaken till massmord på grodor. Så det blev inga raka ränder i denna gräsmattan. Jag var tvungen att köra zick-zack för att åtminstonde rädda de grodor som jag såg.


Efter grodinvasionen bjöd syrran på jättegoda majsbiffar till lunch. Sedan åkte jag och hälsade på en barndomskompis och hennes två livliga och pratglada barn (se bilden). Jag förlorade både i strandtennis och när man kastar ringar mot femåringen. Ja, jag förlorade nog i alla spel som vi testade. Femåringar är inte så dåliga vill jag lova. Eller så är det så att jag är riktigt riktigt dålig... Ja, jag skyller på att hon faktiskt hade övat hela sommaren.


Det var många år sedan jag ägnade mig åt sådana saker. Men det borde vara betydligt oftare. Det är kul att spela strandtennis på gräsmattan. Det är också jättehärligt att se treåringen glada leende när han man skjuter iväg bilen mot mig. Livet borde innehålla mer lek med barn för barn tvingar en att leva i nuet. Det går inte att tänka på gårdagen eller morgondagen. För det existerar inget annat än stunden just nu. Härligt.

Av Jeanette Johnsson - 3 augusti 2009 13:01

I fredags flyttade jag ut från min lägenhet på Backegårdsgatan i Värnamo. Jag kände faktiskt inte så mycket alls när jag stängde dörren för sista gången. Jo, förresten, jag kände en oerhörd lättnad över att flyttstädningen äntligen var avklarad. Men jag har inte hunnit känna efter hur det är att inte bo där längre.


Nu har min semester börjat på riktigt. Förra veckan kändes inte som semester eftersom jag ägnade mig åt superstädning och flyttning. Men nu såg jag till att börja semestern direkt. I lördags morse åkte jag och Jennie, syster, till Falköping. Där mötte vi upp min kompis, Petronella. Sedan var vi på Falbygdens Ost. Vi åt en jättegod lunchbuffé där i princip allt var gjort av ost. Ostpaj, hård ost, mjuk ost... Men det var många olika sorters kex oxkså samt melon och vindruvor. Därefter åkte vi och lämnade av Jennie hos en kompis i Broddetorp; en riktig idyll vid Hornborgarsjön.

Jag och Petronella åkte vidare till hennes föräldrar en bit bort. Det är så vackra kruviga grusvägar med mycket kullar och ängar i de trakterna. Varenda hus ser ut som på ett vykort nästan. Det är väldigt vackert.


Det har varit en riktigt avslappnad helg. Vi har njutit av alla blommor, det fina vädret och tystnaden på landsbygden. Trädgården där är som en oas av blommor. Det är så vackert. Vi har desutom fått utsökt mat och gott fika av Petronellas föräldrar. Det var som att bo på hotell. Kunde inte bli bättre. På hemvägen igår åkte vi förbi Ekorrnahultsvallen med många olika sorters fornlämningar. Jag tror att jag har varit där på skolutflykt när jag gick i fyran.


Nu har jag några dagar i Dalstorp. I eftermiddag, eftersom det ändå ösregnar, tänkte jag gå igenom alla kassar med grejer som jag behöver nu eller i höst. Det är en salig röra på allt just nu. Dessutom har jag insett att jag har ställt en del saker som jag behöver nu i sommar i huset där mina grejer ska förvaras tills jag kommer tillbaks. Och tvärtom, så har jag missat att ställa dit en del saker som jag inte kommer att behöva. Så jag får ta och organisera upp det här en dag.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards