Alla inlägg den 24 februari 2010

Av Jeanette Johnsson - 24 februari 2010 09:08

Det finns ganska mycket i vardagen att skratta åt, eller i alla fall le åt. Igår ringde de in en äldre man till P4 Västerbotten. Programmet är liknande "Ring P1" och man kan prata om nästan vad som helst. Den här mannen, som bodde i inlandet någonstans, berättade att hans tv inte fungerade när det var minusgrader. Det låter som något som skulle kunna hända mig. Jag behöver bara dra ut kabeln 10-15 gånger,varje dag, innan färgerna på tv:n blir någorlunda normala. Men nu var det inte min tv utan den äldre mannens tv som det gällde. Eftersom det varit rejält kallt den sista tiden så hade mannen inte kunnat se på OS. Men det gäller att inte hänga läpp för det. Han fick höra av bekanta att Björn Ferry tagit OS-guld. Eftersom han inte hade något annat att göra så satte han sig och skrev en låt till Ferry. När han nu ringde in till radion så bad han att få sjunga den här låten. Det verkar tyvärr inte som att det går att lyssna på programmet igen, annars hade jag skickat en länk. För det här var något man inte ville missa. Låten gick ungefär; "Åååååh, Ferry, Ferry, Ferry, Ferry, Ferry, åååh, Ferry, Ferry...

Plötsligt tystnar han.

- Kom du av dig? frågar programledaren.

-Jooo.

- Men fortsätt bara.

- Nej, jag ska nog sluta nu.

Det var det roligaste, och sötaste, som jag hört på länge. Men det blir förstås inte lika roligt i text.


En annan sak som lockar till ett leende, eller inte, är politiker. För några veckor sedan gick kommunalrådet här i Umeå ut och sade att i denna valrörelsen skulle han och hans parti ägna sig åt sakfrågor och inte smutskasta konkurrenterna. Ja, det gick ju bra i flera sekunder. Redan längre ner i samma artikel anklagar han motståndarna. Men nu tycks han ha glömt helt och hållet vad han sade.

I sin blogg i helgen skrev han nämligen; "Centerns värdeförskjutning har gjort att de numera är ett högerextremt parti långt borta från det folkrörelseparti som man var tills Maud Olofsson blev partiledare och tillkomsten av Stureplanscentern där Ursula, förlåt Federley, har en framträdande roll". Ja, vad säger man? Att jämföra Maud Olofsson med högerextremister, som de flesta förknippar med Sverigedemokrater och nazister, och klanka ner på homosexuella och transvestiteter kanske inte är att diskutera sakfrågor?
Men en sak kan man konstatera; det här lär bli en riktigt rolig valrörelse, tror jag.
En inlandspolitiker här i Västerbotten sade på senaste kommunfullmäktige att han ville "remma upp" kommunalrådet. Han själv menar att det bara skulle ses som en tillrättavisning eftersom han tyckte att kommunalrådet inte var tillräckligt trevlig när hon svarade på en fråga han ställt. Men händelsen polisanmäldes som hot. Ja, vad säger man? Spännande är det (i alla fall för journalister som också är halvgalna) när politikerna tycks bli galna och de blir de alltid vart fjärde år. Skillnaden är bara att en del politiker blir faktiskt galna på ett positivt sätt medan för andra går valhetsen lite över styr. Men sätt er väl till rätta, köp hem gott snacks och gör er redo för de närmaste månadernas komedi; valrörelsen.

Dagens Umeåväder: - 24 grader och sol.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards