Alla inlägg den 7 januari 2009

Av Jeanette Johnsson - 7 januari 2009 18:45

I går kväll hade jag tänkt att se Eva Rydbergs "Rabalder i Ramlösa". Jag har för vana att titta på hennes pjäser på trettondagen. Men jag klarade av fem minuter sedan sov jag. Jag vaknade till i soffan vid niosnåret och insåg att det var bättre att lägga sig i sängen om jag skulle sova. Så jag sov till jag skulle upp till jobbet vid halvsju. Jag öppnade ögonen då till mobilens pipande, men inte var jag pigg som en lärka. Jag var dödstrött. Har inte kännts som att jag har vaknat på hela dagen. Jag har bara tvingat ögonen att vara öpnna och det har varit nog så jobbigt. Det går inte att koncentrera sig när man är så trött, inget fungerar.

Nu ska jag snart iväg och laga mat med vännerna och se på Grammisgalan. Undra om jag klarar att hålla mig vaken längre än igår? Inte troligt. Men försöka duger ju alltid.

Jag ser fram emot helgen. Jag har redan bestämt att jag ska ägna de två dagarna åt att sova och få frisk luft. Minns inte när jag hade en oplanerad helg sist, minns inte ens när jag hade en hel helg hemma i Värnamo sist utan att jag jobbade. Men nu är det bara två dagar kvar. Nerräkningen har börjat.

Av Jeanette Johnsson - 7 januari 2009 18:37

Det finns en sak som har stört mig något enormt den sista tiden; alla blinkande långtradare. Det går inte en dag utan att man möter en hel hög sådana på E4:an. De har massor av blinkande gula lampor som snurrar. Allt fler större fordon har dessa; plogbilar, saltbilar, extra långa lastbilar, extra breda lastbilar, lastbilar med mindervärdeskomplex... Det ser ut som ett enda stort tivoli på motorvägen. Jag gillar tivolin men de ska inte finnas på E4:an!

Plötsligt när jag kör till eller från jobbet så ser jag de där lamporna och ju närmare det blinkande lastbilstivolit som jag kommer desto mindre ser jag av vägen. Det blinkande ljuset tar upp allt utrymme; väg, himmel och skog. Allt man ser är det blinkande gula ljuset och det är totalt livsfarligt. Jag kan tänka mig att detblinkandeoch snurrande gula ljuset kom till för att lastbilarna skulle synas på extra långt håll och singnalera fara. Men detta är ju töntigt; motsatsen blir den rakt motsatta. De snurrande tivoliljusen orsakar ju en stor trafikfara. Förbjud dem! Lamporna behöver väl ändå inte blinka och snurra. De flesta av oss människor som har synen i behåll ser även vanliga lampor och dessa orsakar inte någon fara.


Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards