Alla inlägg den 11 september 2008

Av Jeanette Johnsson - 11 september 2008 20:57

Jag vet inte hur SJ gör men av någon anledning så blir det ofta krångligt. Jag gillar att åka tåg. När det fungerar. Men merparten av gångerna så är tåget försenat eller totalt proppfullt. Ibland har det varit så fullt så att det inte går att knö in en endaste liten människa till. Det har fått kallas in bussar. I dag var det problem igen. Det ordinarie tåget till Göteborg var sönder. Istället användes ett gammalt tåg som var betydligt mindre. Följden blev att de flesta passagerare fick stå.

Jag förstår att SJ inte heller vill att det ska krångla. Jag inser också att det är bättre att få stå och komma fram än att de ställer in den avgången.

Men grejen är att sådant här händer minst varannan gång som jag åker tåg och i perioder åker jag ganska ofta. Vänner vittnar om precis samma saker när de åker med SJ.

Så faktum kvarstår hur lyckas SJ med att nästan alltid misslyckas?

Av Jeanette Johnsson - 11 september 2008 10:16

Hur tänker människor? Ibland blir jag så förvånad. Det finns folk som har börjat att diskutera att det borde bli skyddsjakt på varg i Småland om några år. Hur många vargar finns i Småland? Inte en enda. Visst kommer det både varg och björn på besök hit till Jönköpings län i bland. Men de brukar traska norrut igen ganska snabbt. En del säger att inom 20 år, kanske till och med så snart som inom fem till tio år, kan vi ha varg i Småland för jämnan. Vi kan ha det, ja! Men varför inte ta problemet när det dyker upp i så fall. Det kanske aldrig blir något problem. Det lär finnas ett vargpar i Horred, i Halland, och det tar en del som bevis på att fler vargar kommer att landa i vårt område. Men faktum kvarstår. Det finns inte en enda varg i Jönköpings län idag. En annan sak som är underligt är att det ska diskuteras skyddsjakt på rovdjur i södra Sverige så fort det finns minsta chans/risk att de dyker upp här. Men många människor från södra Sverige tycker däremot att i norrland ska det få finnas hur mycket rovdjur som helst. Där är samerna som förlorar sin renar och farmarna som får sina får dödade av rovdjur bara gnälliga. Då ska det inte finnas någon skyddsjakt på varg. I norrland ska vargen bevaras, det finns trots allt inte så många vargar kvar i Sverige. Men som sagt vandrar vargen söderut så är det helt andra tankegångar. Mycket underligt.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards