Alla inlägg den 18 maj 2009

Av Jeanette Johnsson - 18 maj 2009 18:36

Jag började få lite ont i halsen i lördagskvällen och sedan dess har det accelererat. I dag har det kännts som att en lastbil har kört ner i min hals och ställt sig på tvären så att det knappt går att andas. Det går knappt att svälja. Känns som att halsen är tre gånger så stor som i vanliga fall och helt igentäppt. Men så är det förmodligen inte.

I natt blev det inte mycket sömn. Jag låg och vred mig. Efter fem minuter insåg jag att det var för varmt med både täcke och filt så jag slängde av mig filten. Efter några minuter frös jag igen och tog då på filten. Men nästan direkt började jag att svettas med den. Så höll det på natten igenom. Så i morse var jag ett vrak.


Först tänkte jag att det finns inte en chans att jag orkar gå till jobbet. Men så bestämde jag mig för att göra ett försök i alla fall. Och det gick ganska bra. Rättare sagt jag satt upprätt och med nöd och näppe lyckades jag få ur mig några enkla artiklar som inte kräver att man tänker alls. Kollegorna påpekade att man inte ska vara på jobbet om man är sjuk. Jag vet att dom säger det av omtanke men dom är likadana själva. Man vet hur mycket mer det blir att göra för kollegorna om en är borta.


Men jag slutade två timmar tidigare och åkte hem och lade mig på soffan och kollade på komediserier på tvn. Tänkte att om jag slutar tidigare idag så kanske jag vilar upp mig så att jag är piggare i morgon igen.

Fast jag vet nog vad jag har att vänta mig. En kompis har haft ont i halsen i flera veckor och kunde knappt prata under den tiden så hes blev hon. Men förkylningen bröt aldrig ut direkt. Det handlade tydligen nästan bara om ont i halsen. Fast ingen vanlig halsont utan något extremt ont i halsen. Nu förstår jag vad hon pratade om och det är förmodligen hon som smittade mig. Det blir att leva på glass, te och soppa i några dagar. Varmt och kallt gillar halsen. Halstabletter däremot gör ingen verkan alls just nu. De smakar bara äckligt.

Ha det bra allihop så ska jag sätta på ett avsnitt av Greys anatomy på dvd. Med McDreamys leende på tvn så blir jag nog frisk lite fortare.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards