Alla inlägg den 31 maj 2009

Av Jeanette Johnsson - 31 maj 2009 19:15

Jag har haft en helt fantastisk helg i Göteborg med underbart sommarväder. I går, lördag, hade vi en shoppingdag då det handlades sommarkläder. Vi åt också en oerhört god sallad till lunch. Man kunde välja själv vad man ville ha i salladen.


Sedan testade vi zonterapi med thailändska massörer. Det kändes mer som fotmassage och stretching eftersom de inte kunde språket och därmed inte kunde förklara vad för punkter de tryckte på. Det var som att stiga in i en helt annan värld. Ute på gatan strålade solen från en klarblå himmel och det var gatufest med loppis och musiker från olika delar av världen som spelade och sjöng. Men innanför dörrarna var det lugn och harmonisk miljö. Vi, jag och Petronella, blev visade till varsitt bås och fick lägga oss på sägarna. Emellanåt kom någon in genom dörren och då kom även en liten bit av verkligheten in med folkmyllret och den starka musiken.


På kvällen satt vi en stund på en uteservering och drack lite rött vin. Jag åt världens godaste passionsfrukspannacotta (vilket långt ord). Sedan gick vi hem, slappade vid tvn och åt lite jordgubbar som vi köpt med oss hem. Vilken fantastisk dag.


I dag har det inte varit sämre. Vi började med frukost på Café Skogen, vårt favoritcafé i Majorna. Det är billigt och de har ordentliga frukostar. Gröt, ägg, mackor, husmanskost för den som vill ha det så tidigt. Och allt är väldigt billigt. Det är arbetarnas café, här sitter byggjobbarna och äter sina dunderfrukostar. Vi gick alltid hit när jag pluggade i Göteborg i höstas. Men då satt vi inte på uteserveringen som nu.

Efter den goda frukosten satte jag och Petronella oss på 11:ans spårvagn till Saltholmen. Det var fler än vi som hade bestämt sig för att ta den. Den går nämligen till havet! Det underbara härligt glittrande havet med de bohusländska klipporna och de vackra trähusen. Vi tog båten ut till Brännö. Att tillbringa lite tid i skärgården kan få vilken stressad själv som helst att må bra igen. Vi satt en stund på en klippa och bara njöt av solen och sommarvärmen innan vi tog båten tillbaks igen.


När vi var tillbaks i stan tog vi en take-a-way-lunch med andra vänner i Vasaparken. Sådana här dagar skulle jag vilja ha fler av i mitt liv. Sedan var det dags att ta tåget tillbaks till Värnamo och vardagen. Och här sitter jag nu och tänker på den härliga helgen i Göteborg. Det känns som att jag har haft semester. Jag har verkligen njutit av den lediga helgen.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards