Alla inlägg den 26 maj 2009

Av Jeanette Johnsson - 26 maj 2009 22:49

Vi har precis haft "symöte" hos mig. Det vill säga vi är ett gäng tjejer som tar en promenad och sedan fikar. Enda killen som fick vara med var snyggingen på bilden. Vi gick i Apladalen. En härlig promenad. Liljekonvaljerna börjar blomma och det är så vackert där nu. Var rockabillykonsert på utomhusscenen. Värnamoborna börjar komma ut nu när värmen och solen är tillbaks. Härligt.

Sedan var det fika. Jag hade bullat uppmed massor av frallor och pålägg. Sedan blev det kladdkaka till efterrätt.

- Har du bakat? undrade en kompis och såg förvånad ut.

Nej, jag fick ju erkänna att det hade jag inte gjort. Då såg hon lättad ut och trodde inte längre att jag var sjuk.

- Nej, jag trodde inte att du gillade att baka.

Det är skönt med vänner som känner en och inte räknar med att man står uppe halva natten och bakar.


Men det var kul att få vara lite huslig för en gångs skull. Framförallt var det bra att jag fick tillfälle att röja undan alla saker som har legat och drällt överallt. När jag dukade fram så slog det mig att jag knappt hade tallrikar och muggar så att det räckte. Och allt jag hade var i olika form och storlek. Glasen hade jag mest av; sex likadana. Tallrikarna fanns som mest fyra i samma storlek och färg. Muggarna hör ihop två och två, majoriteten har julmotiv. Det vore roligt att duka fram när allt tillhörde samma serie så att det såg proffsigt ut. Är det dags för mig att ta steget ut i vuxenvärlden och köpa nya kökssaker? Är det kanske så att jag redan är vuxen eftersom jag ens reflekterar över det?


När jag ändå är i inköpstagen så kan jag ju köpa en ny soffa. Min har varit en trogen vän under mina fem år i Värnamo. Den kostade 20 kronor på Erikshjälpen. Jag köpte den i slutet av studenttiden och tanken var att den inte skulle få stanna så länge. Men den har blivit kvar. För trots att den inte är så vacker så är den ganska skön. Många är det som har sovit på den genom åren. Fast inköpen får nog vänta ett tag till.


Lilla Linus, 4 månader, var enda killen med på vår träff. Det var första gången som jag såg honom. Det var en glad prick och han var vaken nästan hela tiden. Nästa gång det är dags för symöte kan det finnas en liten bebis till. Han/hon ligger än så länge bara i magen.


En annan sak har hänt idag. Jag har hittat min kandidat i EU-valet. Det är en 28-årig kvinna. Medelåldern i EU-parlamentet är 55 år och 70 procent är män. Så det hade kännts jättebra att ge min röst till denna kvinna. När jag hittade henne genom en hel del surfande bland EU-kandidaternas hemsidor och bloggar så kände jag en stor lättnad. Det här är en kvinna som driver de frågorna som jag tycker är viktiga; klimat, djurrätt, allas lika värde med mera. Hon verkar väldigt driven. Nu ska jag följa hennes blogg fram till valet och hoppas att hon inte gör något som får mig att behöva leta efter en ny kandidat att rösta på. Tyvärr är hon inte en av toppkandidaterna så jag vet inte hur stor chans det är att hon kommer in i EU-parlamentet. Men chansen finns ju och jag håller tummarna för hon verkar vara den kandidat som jag har letat efter.

Presentation


Foto:Pär Wretling

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards